Julefreden senker seg

76841925_17b4fc68dc_o

Så ble det jul i stua. Etter to og et halvt år med oppussing og venting fikk vi endelig feire jul i vår egen stue… så lenge det varer. Jeg skal jobbe hele romjula for å betale for herligheten, men vi har i alle fall julaften og førstedag sammen med familien – og vi sitter igjen med en stue og et kjøkken til å være stolte av!

Bilder av julehuset vårt kan dere se på flickr. Ingrid er nok aller mest fornøyd med det nye kjøkkenet (med oppvaskmaskin), mens jeg er superfornøyd med å ha et piano og spille på i en god og lun stue. Jesper var sjefskonsulent på parketten, siden han er den av oss som kommer til å ligge med trynet ned i den mesteparten av tiden, og han virker også tilfreds med valget sitt.

Jeg vil benytte anledningen til å slappe av litt, derfor skal jeg ikke skrive et langt innlegg nå, men jeg vil passe på å ønske alle venner og bekjente en riktig god jul. Kos dere i jula!

Nerdedag

74238975_c41596e700_o

Gressenkemann og datanerd. Ingrid er på jentekveld, og jeg har fått streng beskjed om å holde meg hjemme. Så hva gjør en rockemusiker på en hjemme alene-kveld? Lager RSS-feed til websiden til Alexander, så klart. Det tok sin tid, men nå kan du få nyheter om Kråkerøys akkurat passe store sønn rett hjem til din favoritt-RSS-leser. Jeg anbefaler NetNewsWire til mac og FeedDemon til PC.

Jeg har ikke skrevet så mye om oppussingsprosjektet i det siste, men det er fordi vi har hatt hendene fulle. Av maling.

Våre drømmer om å flytte ned i stua og feire jul i et helt hus er bare en dag eller to med elektrikerarbeid og noen få malingstrøk unna. Vi er så optimistiske at vi har invitert vennene våre til nyttårsfeiring på Lundheim, og vi håper at vi skal klare å vise prov på litt hjerterom, for husrom har vi fått i massevis.

Jeg har lagt ut noen oppdaterte bilder, men ingenting er som lukten av nylagt parkett blandet med aromaen av en fersk kopp kaffe (antar jeg). Det jeg prøver å si er: Vi tar gjerne imot besøk hvis du er interessert i å ta forandringene i huset i nærmere øyesyn. Det er snart jul, og tid for å være sammen med venner og familie.

Før jeg blir altfor sentimental her, må jeg nevne at jeg har investert tre Euro i en oppgradert konto på last.fm, slik at jeg får enda mer moro ut av den websiden enn jeg har pr. akkurat nå. Det er inspirerende å treffe mennesker i andre deler av verden som deler min lidenskap for musikk. Jeff i Orange County og Barbara i Vancouver, for eksempel. Mennesker jeg aldri hadde møtt hvis det ikke hadde vært for internett.

Jeg må bare nevne innlegget Leif Osvold skrev i Dagens Næringsliv i 1996 med tittelen «Internett en flopp!»

Osvold har sett seg grundig lei av «dataeksperter og såkalte fremtidsforskere» som spår at internett i løpet av få år vil dominere vårt dagligliv. Videre forteller han at mennesker «er slik skapt at vi faktisk ikke ønsker å forholde oss til en datamaskin … men at vi trenger å kommunisere med andre levende mennesker. Vi vil derfor ikke benytte en maskin når vi i fritiden skal kommunisere med omverdenen.»

Han om det.

Jeg kunne ha sitert hele leserinnlegget med et tiårs forråd av ironisk etterpåklokskap, men det vil jeg ikke. Jeg vil i stedet fremheve den sosiale weben, som fascinerer meg mer og mer. Jeg vil ikke begi meg ut på å spå om framtiden, men jeg tror ikke vi har sett hele toppen av isfjellet en gang når det gjelder informasjonsteknologiens betydning for global sosialisering.

Uansett hvor bakstrebersk og konservativt Osvolds innlegg synes, har han ett viktig poeng. Fra bittorrent og muticasting til open source-bevegelsen og Wikipedia – menneskets ukuelige behov for et sosialt nettverk er i ferd med å dreie internett i en retning som få av dataekspertene og framtidsforskerne hadde forutsett i 1996.

Det begynner å bli en stund siden verden var stor, og enda mindre skal den bli.

Fem uker og noen hundre tusen kroner senere…

Ferdig 01

Resultatet av fem ukers jobb og et voksent banklån kan du se på bildet til venstre. I Forrige uke ble Jørgen Svensen AS ferdig med oppgraderingen av huset vårt, og for en oppgradering det har vært!

Vi merker allerede at varmen holder seg bedre i huset, stuevinduene i første etasje kan åpnes, vinduene på kortveggene kan lukkes, og som en ekstra bonus ser det hele meget bra ut. Det eneste som gjenstår utvendig nå er blikkenslagerarbeid og takstein på tilbygget og beising av de resterende ubehandlede materialene. Vi setter inn det ubehandlede treverket med oljegrunning, og satser på å ta den store malejobben til våren/sommeren.

Ellers er arbeidet godt i gang i stua i første etasje, det gjenstår kun ett strøk i den største stua før vi er ferdige med maling av vegger der. Deretter kommer legging av parkett, belistning og litt knotearbeid rundt peisen. Vi har jo lenge bodd litt for trangt og litt for rotete i andre etasje, så vi begynner å bli rimelig leie av midlertidige løsninger. Hvis alt stemmer for oss, blir vi ferdige med stuene før jul!

Og en liten ting til: Dag 1. Bare for å mimre litt 🙂

Musikk i dag: Ambrosia: One Eighty (1980) [iTMS] [eD2K]

Bytting av vinduer

Dag 20 02Det er en stund siden jeg sist oppdaterte oppussingsbloggen, og mye har skjedd på en drøy uke. Inngangspartiet har fått et overbygg, og i går begynte snekkergutta å bytte vinduer. Vi var kanskje ikke maks heldige med været, det er vel strengt tatt ingen overdrevent god ide å åpne huset i alle ender når det er 20 sekundmeter i kastene på Øssiæ.

Resultatet blir uansett upåklagelig, noe du kan se av bildet. I dag er været heldigvis nydelig, og jeg sitter og småfryser mens jeg kan rapportere om at stuevinduet på østveggen har blitt utvidet med 20 cm for å gi plass til et like stort vindu som på vestveggen.

Overbygget over inngangspartiet er vi veldig godt fornøyd med, det gjør at trappa blir lunere og mer skjermet, samtidig som vi slipper unna snømåking oppe på selve trappeplatået. Dessuten har vi nå fått en dør med skikkelig lås ned til kjelleren – så til alle dere som vurderte å utnytte vårt svake punkt og gjøre innbrudd via kjelleren: Nå er det for sent.

Bilder fra de siste ukene er nå lastet opp på Flickr, der kan dere også nyte synet av undertegnede som balanserer med stor forsiktighet i et forsøk på å beise det som beises må.

14 arbeidsdager unnagjort

Dag 14 04

Som man kan se av bildet til venstre har det virkelig begynt å skje ting med Anders Olufsensgate 12. Svensen & Olsen jobber raskt og effektivt, og jeg tror jeg kjører inn i feil gård hver gang jeg kommer hjem.

I skrivende stund sitter jeg på Bastø III retning Horten, og en fugl har hvisket meg i øret at Ingrid med foreldre ikke akkurat ligger på latsiden på Østsiden. Selv om det er på nordsiden av huset det skjer aller mest – Arild er i ferd med å mure igjen et vindu som skal dekkes av kjellernedgangen. Dessuten har vi etter en kort og hektisk evaluering bestemt oss for en fin, varm farge til stuene, så de nødvendige liter Lady-maling blir etter skjema innkjøpt i ettermiddag.

Disse turene på Bastøferja begynner virkelig å bli en vane, det er vel lettere å telle antall helger jeg ikke har vært over fjorden i høst enn antall turer med båten etter hvert. I dag skal vi spille i Grimstad med Ole Børud Band, og neste uke er det ny jobb i Larvik med Playlife. Helga etter inviterer Jan-Helge og jeg til felles bursdagsfeiring på Fjærå, men jeg må forlate selskapet i 22-tiden for å rekke spillejobb i Oslo. Jeg får i det minste tid til å stikke innom mitt eget bursdagsselskap et par timer i år, det var en stund siden.

God helg all around!

Gult er kult!

Dag 10 01

Etter en liten uke på tur og påfølgende etterspill på Smuget er oppussingsbildene oppdatert igjen. Som du ser er det mye som har skjedd siden sist, kledningen har endelig begynt å snike seg oppover veggene, og det føles godt!

I tillegg har Jørgen & Jørgen gjort seg ferdig med den innvendige kledningen av stuene, og de gjorde en flott jobb. I skrivende stund er vi i gang med siste finpuss på det nye gipstaket før malingen skal på, og når taket er ferdig, blir det veggmaling opp og ned (wax on – wax off).

Vi har ikke landet helt på en farge til stua, den fargeprøven vi sjekket ut var for sitrongul. Oppdaterte bilder kommer så snart det skjer noe.

Ferdig inne

I skrivende stund er mest sannsynlig Jørgen & Jørgen ferdig med sin jobb inne i huset vårt, nemlig å kle veggene med beverpanel og å lage nytt tak med gipsplater i stuene. Ingrid og jeg har for alvor begynt å se på farger til første etasje nå, og vi håper hardt og krysser alt vi har for at vi skal bli ferdige til jul! Som skrevet i forrige innlegg er jeg på en liten miniturne om dagen, men nye bilder fra oppussingen kommer så fort jeg kommer hjem igjen.

Østveggen er tørr!

…og det skal den forbli. Nå er grunnlaget nesten ferdig, bare litt igjen på østveggen før snekkergutta kan ta fatt på selve kledningen. Men før den tid kommer skal de hjelpe oss med panelplater og nytt tak i første etasje, så vi kan begynne på malejobben. Nå begynner endelig dette evighetsprosjektet å se ut til å nærme seg slutten, og det føles godt.

Da det siste av den gamle kledningen ble revet, oppdaget vi, i motsetning til det vi fryktet, at østveggen var tørr og fin. Vi hadde fryktet enkelte fuktskader, men det slapp vi heldigvis unna. Og det er greit, for omkledning av huset er dyrt nok fra før, om man ikke skal begynne å bygge huset på nytt fra bunnen av.

Dagens bilder er selvfølgelig lagt ut på flickr. God fornøyelse 🙂

Første uke unnagjort

Da har snekkergutta velfortjent tatt helgepause etter en solid arbeidsuke. I dag kom containeren, og samtidig som de rydda unna gammel kledning, begynte de så smått å rive kledningen på østveggen. Vi er spente på å se om østveggen er like tørr og fin som de andre veggene har vært, det er der været har stått på som verst. Soverommet vårt ligger mot øst, og i de verste periodene i fjor vinter slet vi virkelig med å få sove. Vinden tok tak i kledningen og prøvde å røske den av veggen. Forhåpentligvis blir det både stillere og varmere når vinteren setter inn i år.

Nye bilder er lastet opp på flickr, så nå ligger hele første ukes framdrift dokumentert der.