Passage

Jeg har en engelskspråklig spillblogg på Gamespot.com, og jeg hadde holde de mest nerdete betraktningene unna denne bloggen, men Gamespot-bloggen har nok enda færre lesere enn denne, og, lærerbarn som jeg er, noen ting må deles. I folkeopplysningens navn.

Carrie Gouskos er en tidliger Gamespot-redaktør som nå jobber for spillprodusenten Electronic Arts, og via et av hennes blogginnlegg fikk jeg en minneverdig spillopplevelse.

Skjønt, spill og spill, det kan vel mer nøyaktig beskrives som en kunstinstallasjon i meget lav oppløsning.

Spillet heter Passage, og er laget av Jason Rohrer, en multimediakunstner av god årgang som baner ny vei i kunstverdenen ved å definere bruken av dataspillet som et interaktivt kunstmedium. Jeg har ikke lyst til å beskrive det nærmere, alt jeg vil gjøre er å anbefale det på det varmeste hvis du er i det lekne og tankefulle hjørnet.

Les Carries blogginnlegg og følg instruksjonene. Lykke til 🙂

With it is and how it hits the forest

Den siste tiden har jeg vært nokså opptatt av spill. Super Mario Galaxy, SSX Blur og Tiger Woods PGA Tour 08 på Wii, og Colin McRae DiRT og Project Gotham Racing 3 på XBOX 360. Fantastisk moro.

Gutta i Gamespots podcast-team gjorde meg oppmerksom på en art av nerdehumor jeg til nå hadde gått glipp av: Babelfish-oversettelsen av listen over de mest solgte spillene i Japan. Se og le.

Høydepunkter:

«The gong based dramatic stadium gong obtaining it is transmission outside the super baseball»

«Petit petit showing everyone sun coming of cartridge»

«Me and vigor probably will be taken back in the waiting resort of the shim!»

«New finish Chinese character brain 47,000 + usual Chinese character dictionary four letter ripening language dictionary»

og min personlige favoritt: «With it is and how it hits the forest», eller «Animal Crossing», som det heter i resten av verden.

Colin McRae 1968-2007

Den verdensberømte rallykjøreren Colin McRae omkom lørdag i en helikopterulykke.

Jeg og mange med meg kjente McRae først og fremst gjennom den banebrytende bilspillserien «Colin McRae Rally», som satte en ny standard for virkelighetsnære bilspill da det første spillet ble lansert i 1998.

Codemasters, produsenten av spillserien, har publisert en rørende siste hilsen til McRae på sine nettsider.

Tetris

Jeg liker Tetris. Jeg ble hekta da min mor på vegne av familien investerte i Gameboy på begynnelsen av 90-tallet, og husker godt hvordan jeg kunne fortsette å plassere rektangulære blokker i hodet lenge etter spillet var slutt.

Nå om dagen går det mest i Quinn på MacBooken.

Jeg snubla over denne Tetris-videoen på YouTube, og klarte ikke la vær å dele den. Hvis du har spilt litt Tetris selv, vil du bli svimmel av dette. Det siste minuttet med usynlig, lynkjapp Tetris er fantastisk imponerende.

Japanere er gærne.