Sølvgutter på tur

Hyggelig med hyggelig anmeldelse etter konserten vår på Dokkhuset Scene sist lørdag!

Artig at anmelderen har bitt seg merke i koringa. Før 2015 hadde vi ofte korister med på konsertene, og ofte litt kor, perk og effekter fra platene på tracks som ekstrahjelp. Fra og med «Stepping Up»-releaseturnéen har vi gjort koringa selv.

Den første øvelsen gikk det ikke spesielt bra. Vi hanglet oss gjennom verset på «Think Twice», og kollapset i en haug av dårlig timing, feilspilling og latter få takter ut i refrenget. Opp på hesten og prøve igjen. Nå, snart 10 år og tresifra antall konserter senere, har det begynt å sette seg.


Ofte kommer spørsmålet fra glade og litt nysgjerrige publikummere etter konsertene: «Låter skikkelig fint av koringa! …men dere synger vel selv, eller..?» Ofte fra folk som spiller i band selv, og som vet hvor vanlig det er med koring på «teip*».

Vi kan ikke gjøre annet enn å hevde vår «uskyld», og sende en takk til lydmaestro Henning Fjeld for at han får oss til å låte kanon ut i PA-en. Han har skjønt greia med å få livekoring til å låte fett, med riktig EQ, kompressor, og en liten dæsj chorus/doubler på korbussen.

Men det er altså opp til oss sølvgutta å treffe tonene.

* I ordentlig gamle dager (2002-03) hadde vi faktisk åttespors ADAT-spiller med perk, koring og ekstra keys. Så vi har hatt koring på teip. Det var noe herk.