Et lite tips

Dette bør være velkjent for alle som bruker mer enn fem minutter om dagen på internett: Du sitter og skriver i en tekstboks på en webside. Det kan være et innlegg i et diskusjonsforum, en hilsen til en gjestebok, en mail til venner og bekjente, en kommentar til en blogg du følger med på, eller adresse- og kontoinformasjon til en online-bestilling. Du trykker «send» og plutselig oppstår det en feil.

«Vi har dessverre tekniske problemer for øyeblikket. Vennligst prøv igjen senere.»

Du trykker «tilbake»-knappen i nettleseren og oppdager at all teksten du har skrevet inn er søkk vekk. Du kan enten bruke noen minutter på å lete fram dine finurlige formuleringer og potente poeng fra hukommelsen, eller du kan droppe hele greia og finne på noe annet.

Nettlesere er notorisk dårlige på dette området. Det finnes ingen «lagre»-knapp i tekstbokser på nettet, og når ting skjærer seg, står du på bar bakke.

Hvis da ikke du lærer deg noen enkle tastekombinasjoner.

Jeg har gjort det til en vane å kopiere det jeg skriver inn i utklippstavla med jevne mellomrom. Du vet, «kopier – lim inn». Før jeg trykker «send»-knappen, og, avhengig av hvor mye jeg skriver, en gang eller to underveis i skrivingen, trykker jeg disse tastene:

Ctrl-A (eple-A på Mac): Merker all teksten jeg har skrevet
Ctrl-C (eple-C på Mac): Kopierer den merkede teksten inn i utklippstavlen

Hvis ting skulle skjære seg som beskrevet over, er det bare å trykke Ctrl-V (eple-V på Mac) i den tekstboksen teksten skulle ha vært.

Hvis du skriver noe som er veldig viktig for deg eller andre, kan du vurdere å lime det inn i et notatprogram (Notepad i Windows, TextEdit i OS X) og lagre det underveis. På denne måten vil du beholde det du har skrevet selv om maskinen skulle kræsje eller strømmen skulle gå.

2 thoughts on “Et lite tips

  1. Bra tips, vi har alle brent oss der… Hehe, minner meg om historien fra jeg jobba på sykehuset, om sykepleieren som hadde skrevet på et Word-dokument i 4 dager uten å lagre, for så å miste det. _litt_ klønete…

    Håper ingen bruker 4 dager på å fylle kommentar-boksen din før de trykker send, men…mye rare folk der ute (hei, alle sammen!)

    PS: Opera kan være gull i denne situasjonen, kan klikke «Tilbake» uten at den reloader forrige side, og beholder altså teksten…i de fleste situasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.