På hjemmebane

I høst har jeg pendla til Oslo mer enn noen gang. Det har blitt en del bilkjøring, og flere forsinka tog enn jeg har lyst til å tenke på. Misforstå meg rett – jeg trives godt med pendlertilværelsen, spesielt den delen av tilværelsen som har med eget hus å gjøre.

Men det er unektelig behagelig når muligheten byr seg til å spille litt i nærmiljøet – når jeg ikke trenger å krysse en eneste bro for å komme meg til jobben.

Erik-André Hvidstens førjulskonserter har forlengst blitt tradisjon i hjembygda Borge, og i år fikk jeg gleden av å delta. Vanligvis har konsertene funnet sted i Borge Kirke, men i år spilte vi to kvelder på Bøndernes Hus.

Bandet besto av Frank Rune Johansen på trommer, Tom Rønningsveen på piano og undertegnede på Fender-bass. En utrolig trivelig gjeng som begynner å få litt spilletid på baken etterhvert. Repertoaret var en leken blanding av norsk julekitsch, klassiske juleballader og amerikanske svisker, lett krydret med Dizzie Tunes, Leonard Cohen og Evert Taube.

Det er lenge siden jeg har opplevt et mer takknemlig publikum. Småpraten stilnet så fort vi viste oss på scena, og etter låtene eksploderte det i applaus. Det er sjelden det er så stille i et konsertlokale at jeg kan høre lyden fra strengene i rommet når jeg stemmer bassen. Sånt må man sette pris på.

Da er det juleferie i Dahle Multimedia, de ansatte har fått sin julebonus (vent og se…), og normal drift gjenopptas 29. desember på Smuget.

3 thoughts on “På hjemmebane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.