Michael Sembello: Bossa Nova Hotel

Michael Sembello - Bossa Nova Hotel

Like greit å hoppe i det: Her er et av de absolutt styggeste platecoverne jeg noensinne har sett. Og plata er tilsvarende utmerket, selvfølgelig.

Michael Sembello (f. 1954) fikk sitt gjennombrudd i Stevie Wonders berømte backingband på 70-tallet, hvor han blant annet spilte sammen med nåværende Toto-keyboardist Greg Phillinganes. Sembello er faktisk kreditert som komponist av en av låtene på Wonder-klassikeren «Songs In The Key Of Life».

Solo-karrieren har vært nokså hemmelig de siste 25 årene, med unntak av monster-hiten «Maniac» fra denne plata. Låta er mest kjent fra filmen Flashdance, og var en gigantisk hit over hele verden i 1983. Soundtracket til Flashdance solgte historisk bra, men plata til Sembello gjorde det ikke. Flashdance-plata hadde Jennifer Beals på coveret, mens Sembellos cover… taler for seg selv.

Det er egenlig litt håpløst å skulle blogge om dette coveret, for jeg har virkelig ikke ord.

Er det mulig!?

Hvor langt ute må man være for å komme opp med noe sånt? Er ikke sikker på om jeg har lyst til å vite det. Veldig åpen for tolkninger her.

Plata er uansett glimrende, Sembello har en tydelig Wonder-inspirert fløyelsrøst, og plata er skrevet og arrangert med glimt i øyet. Flott spilling, dessuten, av gjester som Vinnie Colaiuta, Jerry Hey, George Duke, Carlos Vega og Paulinho Da Costa.

Selvfølgelig umulig å få tak i. Send meg en mail, så skal du få en smakebit eller to.

9 thoughts on “Michael Sembello: Bossa Nova Hotel

 1. Dette er stygt. Har en gylden LP-versjon av dette albumet og en brent versjon jeg fikk av deg, Dahle. Har i ettertid lett lenge etter en CD-versjon på eBay, men det virker umulig, eller dvs ikke helt… Vil du bli blakk kan du alltids få taki den. Men jeg husker sogar jeg så den til en billig penge i platebutikken nede ved Tanum/Stortinget, men ble skremt av coveret og lot være å kjøp den.

 2. Ajajaj, the one that got away… Kjenner til den. For å gni det inn: Jeg fant to eksemplarer av denne på en dag i Oslo. Vet ikke om du husker det, men det var den dagen to store griser fløy i åttetall over slottsplassen.

 3. Hehe… Må nevne at jeg reklamerer litt for denne tråden i min egen blogg, og har lagt ved et annet stygt platecover som jeg skammer og gleder meg over å ha i platesamlingen.

 4. Jeg kjenner innerst inn i sjelen at denne bloggen egentlig burde vært et radioprgram på P1. Sendetid; hver søndag fra 22.03.

  Jeg er svært åpen for smakebiter!!

  Da jeg er inne i en tung middelalder-katolsk periode, vil jeg sende bønner til vår frue om at dette radioprogrammet må se dagens lys! I denne forbindelse vil jeg sterkt (les: stært i Frekksta) anbefale Jan Guillous trilogi om Arn. Den første, «Veien til Jerusalem» passer å lese med Dave Matthews Bands «Before these Crowded Streets» på øret. Herlig desperat klagesang i begge to.

  Vi ses om et par uker om Han som ser alt og Han som vet alt vil det slik.

  Gå i fred så lenge.

 5. Vanligvis er 05:16 tidlig her i huset, men i dette tilfellet er det veldig sent. Døgnrytme er en vanskelig ting. Nå er jeg ferdig med spillinga for denne helga, så nå må jeg begynne å snu tilbake igjen.

 6. Ellers, takk for tilliten mht P1, selv om jeg er usikker på om stygge cover vil egne seg som hovedfokus på radio – jeg får kanskje satse på NRK2 først som sist 😉

 7. Eller du kunne kanskje satse på Først og sist? 😉

  Ellers så må jeg si at dette coveret til og med slo «moroklumpen Robert», men han kommer på sett og vis i en annen kategori. For det er vel isolert sett det morsomste jeg har sett!! Hehe..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.