Påfyll

I forrige uke øvde vi inn et nytt Ladies Night-show. Vi startet på tirsdag, og målet var premiere fredag kveld. Torsdag kveld kom beskjeden om at premieren var utsatt 14 dager, og dermed måtte vi pakke sammen med uforrettet sak. Influensaen hadde inntatt Edderkoppen, og vi satser nå sterkt på premiere neste fredag.

Denne uka er det familieliv som gjelder, og det er nesten mer slitsomt enn en ukes intensiv øving – i alle fall når Signe sover så dårlig om natten som hun gjør. Hun våkner gjerne 4-5 ganger mellom 12 og 6, og det er relativt slitsomt, mest for mamma Ingrid. Nå som Signe har blitt et halvt år gammel, er det ingen ernæringsmessige fordeler med nattmat. Dårlig nattesøvn og lav matlyst på dagtid er blant ulempene. Så nå må vi nok snart i gang med «toddler boot camp», dvs. avvenning av nattlige spisepauser, hardt og brutalt.

Jesper hadde et bedre utgangspunkt da vi måtte lære han kunsten å sove hele natten, og det tok bare to netter før han tok hintet om «no service» og sov hele natten. Det vil vise seg om Signe er like mottakelig, uansett vil det bli noen tøffe netter. Signe sliter litt med neseforkjølelse for tiden, men så fort hun blir helt frisk, begynner moroa.

Da må pappa så stille som mulig utføre diverse brytergrep på en fortvilet mamma som kjemper mot morsinstinktet med all sin kraft. Gleder meg.

Påfyll er viktig for meg i hektiske perioder. Små doser musikk, film og podcaster må inntas mellom måltidene for å holde sjelen ved like når kroppen får juling. I kveld har jeg sett en flott, Oscar-nominert uavhengig amerikansk svart komedie, og akkurat nå sitter jeg og nyter iTunes-biblioteket i shuffle-modus. Mellom slagene koser Ingrid og jeg oss med nedlastede TV-serier, og jeg benytter enhver passende anledning til å holde meg oppdatert på morsomme og interessante podcaster og blogger.

Her er noe av det som beriker hverdagen for tiden, alt anbefales på det varmeste:

Prison Break
Saturday Night Live
30 Rock
Studio 60
Heroes
CSI
Keith and The Girl
The Show With Zefrank
Dooce
Waiter Rant
Collision Detection
kottke.org
Little Miss Sunshine
A Prairie Home Companion
The Departed
The Prestige
Kevin Gilbert
Mitch Hedberg

2 thoughts on “Påfyll

 1. Hei Lars-Erik! Kikker innom her nå og da. Og ville bare si at «A prairie Home Companion» er en av de beste overraskelsene jeg har fått. Morten og jeg gikk på kino for å se den, uten at vi hadde sett eller hørt noe på forhånd. En bedre feel-good film skal en lete lenge etter. Den har omtrent alt av bra humor, fantastiske replikkutvekslinger og god musikk!

  Ellers masse lykke til med å vende Signe av med natt service….

 2. Takk for kommentaren, Silje!

  A Prairie Home Companion er en genial og hjertevarm liten film. Du visste kanskje ikke at radioprogrammet som filmen er basert på fremdeles går ukentlig live på radio i Minnesota, og at programleder Garrison Keillor, som spiller seg selv i filmen, skrev manuset selv.

  Du finner den «ekte» PHC her:

  http://prairiehome.publicradio.org/

  Der kan du blant annet høre programmene i sin helhet, og lese informasjon om Norgescruiset PHC arrangerer for sine lyttere i sommer.

  Garrison Keillor er filmens naturlige midtpunkt, selvfølgelig, men en annen rollefigur jeg har stor sans for er den høygravide inspisienten som faker veer i åpningssekvensen. Hun gestaltes av en av mine favorittkomikere, Maya Rudolph fra Saturday Night Live. Genial dame.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.