Skitne triks

I går dro jeg ut for å kjøpe oppvaskmiddeltabletter til oppvaskmaskinen. Vi pleier å bruke Sun 2-i-1-tabletter, men i butikken var de erstattet med nye «All-in-1»-tabletter, så jeg kjøpte dem. I tillegg til et lag med glansemiddel i midten av tabletten, skulle jeg nå få med en «hydrofilm» som skulle gjøre oppvasken enda mer hygienisk og estetisk vellykket. OK.

Det var først da jeg kom hjem og skulle sette i gang oppvaskmaskinen jeg begynte å ane ugler i mosen.

Da vi etter utallige oppfordringer fra venner og familie brøt med Ingrids lange familietradisjoner og gikk til innkjøp av oppvaskmaskin for halvannet år siden, fikk vi følgende råd: Tablettene er dobbelt så store som de trenger å være, så det er penger å spare på å bryte dem i to og bruke en halv tablett av gangen. En pakke tabletter varer ganske nøyaktig dobbelt så lenge når man gjør det på den måten – det er faktisk bare ett husholdningsprodukt vi bruker fast som er drøyere i bruk: Natvigs Krydderblanding. Koster 15 kroner, varer ett års tid.

Uansett, noen på Lilleborg må ha fått snusen i dette sparetrikset, og sporenstreks nedsatt en komite for å sette en stopper for det så fort som mulig. Løsningen: Hydrofilm.

Før i tiden lå tablettene i hver sin sølvfargede plastlomme. Vi åpnet lommen, delte tabletten i to, brukte den ene halvdelen, og lot den andre halvdelen ligge igjen i lommen. Neste gang oppvaskmaskinen var full, brukte vi den andre halvdelen og kastet plastlommen.

På den nye Sun-pakken står det at plastlommen har blitt erstattet med en gjennomsiktig «hydrofilm» som er en nødvendig del av produktet, og det tegnes og forklares klart og tydelig at denne ikke skal åpnes, men at hele tabletten med «hydrofilm» skal legges i kammeret i maskinen.

Med andre ord: Bruk HELE tabletten for full effekt. Særlig.

Lilleborg: Dere lurer ikke meg! Hos oss blir «hydrofilmen» delt i to sammen med tabletten, og oppvasken vår ser like bra ut som den gjorde for tre dager siden. Jeg hadde forventet at et såpefirma kunne styre unna slike skitne triks. Ærlig talt.

10 thoughts on “Skitne triks

 1. Alltid morro med ordspill 🙂 Jeg bruker pulver jeg, så jeg slipper å bekymre meg for å bli lurt akkurat på det området.

  Har merket meg et annet skittent triks som stadig blir vanligere: Man har begynt å lage sukkerfrie varianter av diverse pålegg, som f.eks. Nugatti. De har tatt Pepsi-varianten og kalt sitt «light»-produkt for Nugatti Maks (eller maksi, eller noe sånt). De skriver så fint på pakningen, med stor skrift, «Nå uten sukker!». Men hvis man sjekker næringsinnholdet er det minst like mange kalorier som i varianten med sukker. De har bare gått over til et kunstig søtningsmiddel man blir like feit av, men det er ikke sukker, så de kan skryte av å være sukkerfri. Sleipt. Mange som lar seg lure der tror jeg.

 2. Det blir jo litt som den reklamefrie kanalen NRK, som Kjell-Christian Rike sa på kvinne-staffetten i dag: «vi måtte bare ha disse plakatene, hvis vi ikke skal gå konkurs»…
  Jeg syns forøvrig akkurat det er helt greit!

  Ang. vaskemidler: får du ikke mer ut av pulver, enn å kjøpe tabletter? Det trodde jeg, men jeg bøyer meg for bedrevitende.

  Og ler høyt!

 3. Burde du ikke heller tromme sammen en boikott? sånn litt Kristin Halvorsens jaffa-protestaksjon greie?? er med og boikotter, jeg, altså. Mest fordi jeg ikke har oppvaskmaskin. Men hadde jeg hatt det, hadde jeg holdt meg langt unna hydrofilmskurkene.

 4. For det første må jeg takke for et underholdningsmedialpositivmålorientertbasert innlegg (takk til Bård!)

  Ellers så skal jeg innrømme at jeg også bryter med alle sparetips, og bruker tabletter fromfor pulver. Dvs i vaskemaskinen da.

  Det er mulig jeg er lurt, men jeg gleder meg stort for tiden over at vaskenettene nå er ute av bruk. Heretter kan man legge tabletten (uten hydrofilm!!) rett i skuffen (Det kunne man sikkert med de gamle tablettene også!). Poenget er bare at det er deilig å unngå nettene. Jeg skal spare et par for nostalgien sin skyld, men det blir mer plass i skuffen og mindre å huske når det skal vaskes.

  Ellers har vel også såeindustrien sine svin på skogen hvis vi tenker 50 år tilbake i tid. Det gav utrykket håndvask en ny dimensjon.

 5. Hei Lars!

  Men du har andre ting å tenke på også eller…..? Artig innlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.