Høy- og lavteknologisk fremgang

_HandsfreeIvrig FFK-supporter som jeg er, var det med tungt hjerte jeg måtte takke nei til gratisbillett på VIP-tribunen på FFKs siste hjemmekamp for sesongen. Et lite øyeblikk tok jeg meg i å ønske at jeg hadde prioritert riktig og kjøpt meg det helikopteret jeg hadde lyst på, i stedet for å kle om huset. Men siden jeg var begrenset til bakketransport over fjellet, måtte jeg bare innse realiteten i at jeg ikke ankom Oslo før 18:30, og at jeg muligens ville komme til Fredrikstad akkurat tidsnok til å kunne gå skuffet hjem fra Stadion i høstkulda.

Derfor måtte jeg finne en alternativ måte å følge den viktige LSK-kampen på, og radioen var det første som slo meg. Dessverre var det ikke i Fredrikstad NRK hadde satt inn ressursene denne kvelden, og det var langt mellom oppdateringene. Skulle det høres på FFK-fotball, måtte man tenke alternativt.

Så jeg begynte rotere på de små grå. Hva om det fantes en mulighet for å høre radio på mobilen? Jeg vet jo at det er mulig å høre radio på GPRS og G3, men det koster jo penger. En fotballkamp varer jo en stund også. Så kom jeg på at jeg nettopp har blitt en del av en trådløs familie, et fint tilbud fra en av de store nettleverandørene som innebærer at familiemedlemmer kan ringe gratis til hverandre.

Siden Ingrid da var snill nok til å ringe meg opp, stille kjøkkenradioen på Radio Fredrikstad og legge mobilen ved siden av, satt jeg med Svein Bergstrøm på øret hele veien hjem – helt gratis.

Dette kommer til å være min foretrukne måte å høre radio på mobilen på helt til databruk på GPRS blir inkludert i abonnementet, eller man går over fra dagens mobilnettverk til trådløs IP-telefoni. Pr. i dag er dataoverføring på mobilen altfor dyrt, akkurat som Telenors IP-soner. Jeg surfet på nettet i en times tid på hotell i Larvik, og det betalte jeg 200 kroner for.

Jeg krysser fingrene for at WiMax-standarden gir bredbåndsleverandørene et nødvendig puff i akterenden slik at trådløst bredbånd når forbrukerne i løpet av 2006.

Illustrasjonsfotoet til denne artikkelen ble forøvrig tatt av Håkon Øgreid på Karmøy under utprøving av en annen hjemmesnekret løsning på en vanlig teknologisk utfordring.

One thought on “Høy- og lavteknologisk fremgang

  1. Typisk deg! Du har aldri akseptert at det ikke finnes løsninger på problemer. Kreativ tankegang, heter det da vel. Takk for tipset, forresten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.