Åpent brev til Mattel

Hei, Mattel.

Ref.: New York Times

Tusen takk for at dere tar ansvar og hjelper til med oppdragelsen og dannelsen her i huset. Jeg hadde ikke planlagt å lære min sønn Jesper på to år om tap og savn på noen måneder enda, men dere har kommet meg i forkjøpet.

Jesper er fryktelig glad i sin kjære «mil’tærbil», han har sovet med den i senga hver natt siden han fikk den for en måned siden, og han spør alltid etter den hvis den ikke er der. Han har i overkant av 50 små biler å leke med, men ingen får så mye oppmerksomhet som mil’tærbilen.

Nå må jeg forklare min sønn hvorfor Pappa er slem og tar bort mil’tærbilen. Jeg ser jo helt klart at det ikke er forsvarlig å la en toåring sove sammen med leker dekket av GIFTIG, BLYHOLDIG MALING!!, men jeg tror den logikken vil gå Jesper hus forbi, i alle fall i noen år til. I mellomtiden vil han savne mil’tærbilen sin, og Mamma og Pappa må trøste og bortforklare.

Som foreldre kan vi umulig passe på at alt barna våre omgir seg med til daglig er sunt og riktig. Vi er nødt til å stole på at folk som dere holder orden i sysakene deres. Her har dere sviktet det ansvaret. Dessuten: å tillate en fabrikk, om enn aldri så kinesisk, å male lekene deres med gift kan umulig være god business. Ta dere sammen!

Jeg ser i pressemeldingen deres at dere tilbyr leker av tilsvarende eller større verdi i bytte med de forgiftede tegnefilmfigurene.

Møt meg i morgen ved Toys «R» Us i Sarpsborg med én stk. golden retriever, ellers sees vi i retten.

Mvh

Lars-Erik

7 thoughts on “Åpent brev til Mattel

 1. Jallagreier dette her. Selvfølgelig maler de lekene med GIFTIG, BLYHOLDIG MALING. Noe annet ville jo vært «tungvint»… Ja, de bør skjerpe seg.

  kR

 2. Hei Lars-Erik!

  Jeg må si jeg føler med Jespers frustrasjon her og ditt ønske om å saksøke. Fryktelig uansvarlig å la små bare i verden leke med giftige leker og ikke minst la små barn i Kina male leker til andre små barn med giftig maling! Noen burde rett og slett ta ett alvorsord med disse Mattel-folka.

  Uansett, moro og interessant å lese disse innleggene dine, så keep up the good work!

  Og fortsatt god «sommer»:)

  Hilsen kontorrotta som snart drar ut på tur

 3. Det har seg jo slik at barn har lavere lønn enn voksne – til og med i Kina, selv om forskjellen virker liten for oss her i Norge. Dette medfører at man, for å spare penger, har gitt alle over 13 år fyken, og ansatt de yngste i de høyeste stillingene (dermed sparer de så mye som mulig). Altså er det sannsynligvis folk i alderen 2-4 år som sitter i styret og som er CEO osv. De kan jo ikke lese, i hvertfall ikke i nevneverdig grad. Så eventuelle advarsler på kjemikalieboksene går de nok nok hus forbi. De bruker sannsynligvis alle sine krefter på å prøve å forstå hvorfor de er nødt til å sende lekene av gårde når de er ferdigprodusert istedet for å beholde de og leke med de selv.

  Sannsynligvis er det slik. Vi burde kanskje ikke forlange så mye. Vi er jo så veldig bortskjemte her til lands.

 4. Joachim: Snakk for dei sjæl! Jeg er i hvert fall ikke bortskjemt! Hvor mange sydenturer skal vi ta i år forresten??
  Jesper: Kult at du digger biler! Det er digg. Bare vent til du kan sitte inni bak rattet! Det er fett det!
  Lars-Erik: Det er mange aspekter ved foreldrerollen, men jeg har stor tro på at du og Ingrid er veldig flinke til dette. Syns dere har en flott familie!
  Vi sees snart!

 5. Janus: Du fikka kanskje ikke med deg den sarkastiske tonen i «stemmen» min? Jeg er klar for en veldig lang sydenferie. Hva med fra 1. september t.o.m. 1. september 2008?

 6. Jeg sier bare: Er det mulig?????

  Frustrasjonen er herved, delt, tatt imot og gitt tilbake.

  Giftige leker? Jeg får lyst til å starte en organisasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.