Dagens Næringsliv

Den bebudede DN-artikkelen sto på trykk i dagens helgebilag. Ole Martin Ihle og jeg er helt klart på samme lag, her er noe av det han skriver like etter at han har beskrevet hvor SCHWÆÆÆRE artister som Christopher Cross og Toto var på begynnelsen av 80-tallet:

Og hva fant jeg i historiebøkene? Ikke et ord. Vestkystmusikkens store kronikør, Barney Hoskyns, nevner ikke Christopher Cross ved navn og Toto bare så vidt i forbifarten, men skriver side opp og side ned om folkrockere uten en eneste hit.

Dette burde kanskje ikke overraske. Yachtrockerne var ikke akkurat kritikerfavoritter i sin samtid, heller. Som studiomusikere har de alltid blitt anklaget for å være både sjel- og pregløse. Det hjelper ikke å påpeke at de har en cv som teller kritikeryndlinger som Crosby, Stills, Nash og Young, Bruce Springsteen, James Taylor, Randy Newman og Marvin Gaye. Eller at de spilte på kanoniserte album som Joni Mitchells «Court and Spark», «Thriller», og så å si alt av Steely Dan. Deres største synd er at de er flinke til å spille. Og får man først økenavnet «flinkis» heftet ved seg, synes det umulig å bli kvitt.

Amen, broder! I artikkelens siste avsnitt får jeg særdeles hyggelig omtale:

Selvfølgelig måtte det også en musiker til for å skrive vestkystmusikkens glemte kapittel. Den norske bassisten Lars-Erik Dahle jobber for tiden med en bok om yachtrock. Nå har han også lansert en blogg, der han hver uke presenterer artister og låter fra denne utappede musikkskatten. Mens vi venter på boken, er det bare å logge seg på softrockcafe.org, og slippe californiasolen inn i stuen.

Sånt er moro for en forfatterspire.

3 thoughts on “Dagens Næringsliv

  1. Så stas med omtale i Dagens Næringsliv, da! Bra med blest rundt boka og bloggen. Lykke til videre med prosjektet!
    Ingrid hilser her fra India..

  2. Jeg kan ikke si annet enn at jeg blir glad og stolt på min gode venns vegne! Keep up the good work! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.