Alfabetisk 3: Across the Universe

Denne versjonen av Beatles-klassikeren er hentet fra «naken-utgaven» av Let it Be fra 2003. Den ligger en halvtone opp i toneleie og går litt fortere, så det er nærliggende å anta at versjonen som ble gitt ut på LP i 1970 var pitchet ned, muligens for å matche synthpåleggene til Phil Spector.

Den låter mye friskere i riktig pitch, og selvfølgelig hjelper det at lyden på originaltapene er godt bevart og gjengitt her. George Martin gjorde sabla ordentlig jobb i studio på 60-tallet.

Det er en ting som slår meg når jeg hører på denne låta: Denne type feeling og lydbilde er det mange som har basert hele karrierer på i kjølvannet av 1970-utgivelsen, men til dags dato er det ingen som har fløyet over lista som Lennon la så skyhøyt. For en låt.

4 thoughts on “Alfabetisk 3: Across the Universe

  1. Glimrende idé, Larser’n, men nå har du skapt deg arbeid. Var det 1600+ artikler vi skal vente på framover? Jeg gleder meg hvertfall.

    Kjekt å lese bloggen din, forresten. Du får være med på mye spennende virker det som.

    kR

  2. Dette er en av mine beatles-favoritter. Nydelig gitar spill. Har ikke fått meg «naked»-albumet, men det står på lista.

  3. Yes! Denne låta er fantastisk. Har MYE mer sansen for …Naked versjonen av plata.

    Jan Erik: Den må bare skaffes! Og «Love», hvis du ikke har den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.