Alfabetisk 4: Afraid of Love

«Toto IV» låter så bra. Trommelyden, gitarene, klangene, vintagesynthene. For en pakke.

Og spillinga. «IV» ble innspilt like før blåmandagen traff Los Angeles som julekvelden på kjerringa. Gutta er helt på toppen av sin session-karriere, de fleste av dem i en eller annen form for kjemisk behjulpet lykketilstand, og plata bærer preg av det. I løpet av de neste årene gikk lufta ut av LA-ballongen, og kontrasten mellom den lekende overskuddsrocken i «Afraid of Love» fra ’82 og Richard Pages inderlige skriftemål «Broken Wings» fra 1984 er slående.

De siste årene har jeg hatt gleden av å bli kjent med flere av de viktige deltakerne i dette musikkmiljøet gjennom arbeidet med boka mi. Mange av dem beskriver begynnelsen av 80-tallet som en tøff periode, og det er til tider vanskelig for en ung og uerfaren forfatterspire å være den som tar initiativet til å grave i gammelt grums.

Det er umulig å finne jærtegn på nedturen i «Afraid of Love». Spill høyt og nyt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.