Adresse: Oscar

Tidligere i år har jeg «bodd» på Smuget i Oslo, nå er det Oscar i Fredrikstad som er mitt «home away from home». Huff, der dukka det opp «to» anførsels»tegn» i løpet av én «setning», det er for «ille».

I helga spilte jeg på Øyvind Johannessens Jukebox-show i andre etasje, og det var en udelt hyggelig opplevelse. Det var morsomt å få spille musikk jeg ikke spiller til daglig (Elvis, Ray Charles, Cliff Richard), bandet var fint og lyden var enda bedre. En jobb jeg gjerne tar igjen dersom sjansen byr seg.

I kveld har jeg vært på Oscar igjen, denne gang med trioen vår – en trio som i beste Douglas Adams-ånd består av fire medlemmer: Frank Rune Johansen på trommer, Dag Anders Sandell på bass, Henning Mongstad på gitar og undertegnede på kassegitar og vokal. Det er mange grunner til at dette bandet er så morsomt å spille med, her er noen av dem:

  • Det er gøy å synge i band!
  • Siden jeg synger, får jeg sjansen til å spille i band med Dag Anders!
  • Onsdag kveld på Oscar er løs snipp-aften, så vi kan leke med låtene og dra dem så langt vi bare klarer!

I dag gjorde vi spesielt mye som ikke sto i manus, og da ble det virkelig god stemning i bandet. Etter en lang og heftig versjon av George Michaels «Faith» med en ivrig gospel-hale, hoppet vi rett over i en jazz-bluesjam basert på «Every Breath You Take». Senere spilte vi Tityos «Come Along» som intro til Eagle Eye Cherrys «Save Tonight», fortsatte midt i låta med allsangstrofer fra «Bullet Me», før vi avsluttet det hele med Stings udødelige «Fields of Gold» over de samme akkordene.

Vi gjorde også Joan Osbornes «One of Us» i country- og reggaeversjon, til allmenn latter innad i bandet. En overmåte morsom kveld som vi for alltid kommer til å huske for to ting: Hennings mislykkede forsøk på å uttale navnet Ernst, og det komplett utrolige bildet jeg tok av Dag Anders. Det bildet var så utrolig at jeg ikke kommer til å poste det her, med mindre jeg blir utsatt for sterkt påtrykk. På grunn av grimasens karakter vil jeg ikke anbefale bildet for personer under pensjonsalder.

Til helga skal jeg tilbake på Oscar igjen, da med Playlife. Det tegner til å bli en trivelig affære, det også, med tidligere AWB– og Tom Jones-trommis Pete Abbott på trommer på lørdag. Ta gjerne en tur dersom du er i nabolaget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.