Ole Børud: Nå også som Japan-import

Ole Børud Live

I helga var vi i Sofiemyr Kirke og på Sagavoll Folkehøgskole med Ole Børud og bandet. Fantastisk morsomt, nydelig folk å både reise og spille med. Bandet blir bare mer og mer innspilt for hver kveld vi spiller sammen, og gutta har så overskudd at det til tider nesten er vanskelig å konse på egen spilling.

Jeg har hatt gleden av å spille med Ole siden Skjærgårds 2002, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med musikkstilen han nå har landa på, og bandet som har vokst fram over de siste sju årene. Plata han kom med i fjor høst har fått en del oppmerksomhet det siste halvåret også, og her er noe av det:

For det første: I forrige uke slapp Village Again plata i Japan, med en ekstra bonuslåt (og OBI, for samlerne). Plata kan kjøpes fra CDJapan og Amazon.co.jp, i tillegg til platebutikker over hele Japan, selvfølgelig. I skrivende stund ligger den på 383. plass i kategorien Rock på Amazon, til sammenlikning ligger David Fosters siste plate på 11 og Bill Champlins siste på 10322. Ikke verst.

En litt morsom detalj med de japanske nettsidene er måten det japanske språket takler utenlandske ord. Noen av Oles låttitler på japansk: SUPUREDDINGU the news (Spreading the News), SANKUTIFAIDO Bye Love (Sancified By Love) og bonuslåta TOUGEZA Stick (Stick Together). Må flire litt.

Releasekonserten vi hadde for fullt hus på Fabrikken i september var en strålende opplevelse fra scena, og det var opptil flere andre som likte den også:

Puls.no
iTro.no

Narve K. Nystøyl, som dekka konserten for iTro.no, tok bilder også, inkludert bildet over. Her er bloggen hans.

Dybdeintervjuene med Puls.no og k-s.no er også interessant lesning.

Noen anmeldelser har det også blitt, og det har vært så ymse. Westcoast-entusiastene har vært… vel, entusiastiske, og avisanmelderne har også levert som forventet. Først de begeistrede:

Odd Inge Rand for puls.no:

Shakin’ The Ground består av sterke låter hele veien igjennom, og Ole Børuds vokalegenskaper er nærmest ubeskrivelige. Den tidligere Extol- og Arnold B Family-vokalistens «ordentlige» solodebut er herved anbefalt uten et snev av tvil.

Marte-Kari Melkerud for Sarpsborg Arbeiderblad:

Det er nesten ikke til å tro at det kan lages en så funky plate her på berget. Ole, vi blir med på bakgårdsfest når som helst! En supersterk femmer.

Anders Parsmo for Trons Värld:

Bra sång, vassa musiker och ett otroligt sväng. Gillar du «slick music» och ovan nämnda artister är «Shakin'» ett givet köp.

Allerede nevnte Narve K. Nystøyl for iTro.no:

Dette er rett og slett skikkelig gøy! Norge har fått en ny artist av internasjonalt kaliber, og debutplata er herved anbefalt.

Så var det de som ikke var så happy:

Eirik Haugen for Telemarksavisa:

Musikk som hverken sitter i øret eller fenger oss som lytter noe særlig. Sporene flyter i hverandre uten at noen av kuttene skiller seg noe særlig ut, med hederlig unntak for «King of the road» som er en skikkelig solskinnssang.

Terje Barø for Tønsbergs Blad:

Imidlertid blir det noe anonymt over det hele. Personlig sitter jeg hele tiden og venter på at innholdet skal lande ett eller annet sted, for så å utvikles videre. Isteden blir dette en blanding av hummer og kanari, som egentlig ikke smaker spesielt godt.

Som sagt, delte meninger. Morsomt å se brukerkommentarer som utfordrer anmeldernes meninger.

A propos brukerkommentarer: Brukerne på wcmusic.info og westcoast-aor.ning.com hører hjemme blant entusiastene. Hyggelig lesning.

Helt på grasrotnivå: I denne tråden på trommeforum.no gis det fortjent ros til trommeslagerne på plata, og på gitarnorge.no nevnes plata i en tråd om tight flinkis-musikk.

En av bidragsyterne fra den siste tråden lot seg inspirere til å legge ut noen playalong-videoer med Børud-låter på Youtube. Bra jobba!

Vi skal spille masse med Ole fremover, og jeg gleder meg som en unge.

OPPDATERING: Spillelista er som følger:

Sandnes 12/4
Piteå 18/4
Russetreffet i Kragerø 24/4
Fredrikstad 25/4
Stockholm 30/4
Jönköping 2/5
Skien 16/5
Sommergospel i Skudeneshavn 6/6
Luleå 20/6
Trondheim 26/6
Kongeparken 31/7
Rømskog 8/8

Sees der!

8 thoughts on “Ole Børud: Nå også som Japan-import

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.