Nerdedag

74238975_c41596e700_o

Gressenkemann og datanerd. Ingrid er på jentekveld, og jeg har fått streng beskjed om å holde meg hjemme. Så hva gjør en rockemusiker på en hjemme alene-kveld? Lager RSS-feed til websiden til Alexander, så klart. Det tok sin tid, men nå kan du få nyheter om Kråkerøys akkurat passe store sønn rett hjem til din favoritt-RSS-leser. Jeg anbefaler NetNewsWire til mac og FeedDemon til PC.

Jeg har ikke skrevet så mye om oppussingsprosjektet i det siste, men det er fordi vi har hatt hendene fulle. Av maling.

Våre drømmer om å flytte ned i stua og feire jul i et helt hus er bare en dag eller to med elektrikerarbeid og noen få malingstrøk unna. Vi er så optimistiske at vi har invitert vennene våre til nyttårsfeiring på Lundheim, og vi håper at vi skal klare å vise prov på litt hjerterom, for husrom har vi fått i massevis.

Jeg har lagt ut noen oppdaterte bilder, men ingenting er som lukten av nylagt parkett blandet med aromaen av en fersk kopp kaffe (antar jeg). Det jeg prøver å si er: Vi tar gjerne imot besøk hvis du er interessert i å ta forandringene i huset i nærmere øyesyn. Det er snart jul, og tid for å være sammen med venner og familie.

Før jeg blir altfor sentimental her, må jeg nevne at jeg har investert tre Euro i en oppgradert konto på last.fm, slik at jeg får enda mer moro ut av den websiden enn jeg har pr. akkurat nå. Det er inspirerende å treffe mennesker i andre deler av verden som deler min lidenskap for musikk. Jeff i Orange County og Barbara i Vancouver, for eksempel. Mennesker jeg aldri hadde møtt hvis det ikke hadde vært for internett.

Jeg må bare nevne innlegget Leif Osvold skrev i Dagens Næringsliv i 1996 med tittelen «Internett en flopp!»

Osvold har sett seg grundig lei av «dataeksperter og såkalte fremtidsforskere» som spår at internett i løpet av få år vil dominere vårt dagligliv. Videre forteller han at mennesker «er slik skapt at vi faktisk ikke ønsker å forholde oss til en datamaskin … men at vi trenger å kommunisere med andre levende mennesker. Vi vil derfor ikke benytte en maskin når vi i fritiden skal kommunisere med omverdenen.»

Han om det.

Jeg kunne ha sitert hele leserinnlegget med et tiårs forråd av ironisk etterpåklokskap, men det vil jeg ikke. Jeg vil i stedet fremheve den sosiale weben, som fascinerer meg mer og mer. Jeg vil ikke begi meg ut på å spå om framtiden, men jeg tror ikke vi har sett hele toppen av isfjellet en gang når det gjelder informasjonsteknologiens betydning for global sosialisering.

Uansett hvor bakstrebersk og konservativt Osvolds innlegg synes, har han ett viktig poeng. Fra bittorrent og muticasting til open source-bevegelsen og Wikipedia – menneskets ukuelige behov for et sosialt nettverk er i ferd med å dreie internett i en retning som få av dataekspertene og framtidsforskerne hadde forutsett i 1996.

Det begynner å bli en stund siden verden var stor, og enda mindre skal den bli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.