Ny Toto-plate

Toto-Falling_In_Between_(Japan_Edition)-Frontal

Ja, jeg har juksa. Den nye Toto-plata kommer ikke på noen uker ennå, men jeg har tatt i bruk teknisk ekspertise og lyssky midler og fått tak i plata tidlig. Fy skamme seg.

Jeg skal ikke gjøre som VG og anmelde plater på grunnlag av ulovlig nedlasting, men jeg kan si så mye som at jeg som gammel fan ikke klarer å legge plata fra meg. Oppturen etter den forferdelige cover-plata er total, og det gleder meg å høre at gamlefar Paich er tilbake bak mikrofonen. Greg Phillinganes synger også veldig fint, og Joseph Williams på diverse refreng føles bare så fryktelig riktig. Steve Porcaro har gravd gamle analoge godbiter fram fra arkivet, og gutta har tydeligvis satt seg ned og skrevet låter. Takk for det.

Aller best liker jeg «Let it Go», med «ferskingen» Phillinganes på vokal. En «Jake to the Bone»-pastisj med en bridge som peker tilbake på gammel storhet («Rockmaker»). Jeg får vel ta meg en tur i Spektrum, da.

Jeg har bare en liten bekymring: Steve Lukather har uttalt at den første singelen fra plata, «Bottom of Your Soul», er «pure radio». Det er riktignok en fin låt, lekkert gjort og fint spilt og alt sånt, men Luke kan umulig ha hørt mye på radio i det siste.

Bare sånn for ordens skyld: Jeg kommer selvfølgelig til å kjøpe plata når den kommer i butikken. Jeg har lastet ned en plate eller tohundreogfemti i løpet av de siste årene, men jeg har en policy på at jeg alltid kjøper plater jeg liker. Joachim har skrevet et godt blogginnlegg om dette. Jeg tar gjerne debatten.

7 thoughts on “Ny Toto-plate

  1. Fantastisk! Gleder meg vilt til å høre denne skiva 🙂 Og du, når er konserten? Jeg tror nesten jeg er villig til å rane en uteligger for å få råd til det, om nødvendig. Eh… Vel, kanskje ikke det da 🙂 Men hvis de kunne gjort oss fans en gedigen tjeneste og hyre inn Roger Nichols til å styre lyd så vil det bli en konsert blant de aller største tror jeg. Egentlig tror jeg at jeg skal tipse dem om at det er veldig dårlig lyd i Spektrum. Mye bedre lyd i stua mi, så de kan komme hit istedet…. Eller din da, for den er litt større 🙂

  2. Ja. Når er dette? Fikk jo ikke vært på Lisleby i sommer. . . Noe som ville vært fullstendig absurd, men men…

  3. Og der spiste jeg de ordene igjen. Glemte å levere timeliste på jobben… da blir du ikke rik, dessverre…

  4. Etter å ha lest denne gamle posten, klarte jeg ikke la være – jeg måtte sette på den nye Toto-skiva. Den gror, og gror. Nå liker jeg den virkelig. Det gjorde jeg nemlig ikke da den kom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.