Snart tar han over verden

Jesper

Han har i alle fall tatt over styringen her i huset for lenge siden.

Det skjer mye med Jesper om dagen, det er bare så vidt vi foreldre klarer å henge med. Han krabber fremdeles ikke på knærne, men han er rask nok i magecrawl til å lage kaos bare vi snur ryggen til i tre sekunder eller mer. Så det prøver vi å unngå.

Jesper fikk for en liten stund siden vite at han skal bli storebror. Dette kan være en medvirkende årsak til at han har begynt å reise seg opp ved stuebordet så fort han får muligheten. Enten ønsker han å være et godt forbilde, eller så vil han bare forsikre seg om at den nye babyen vet å se opp til sin storebror.

I går tok han noen forsiktige skritt langs stuebordet i sin evige ekspedisjon etter nye tekniske duppeditter å tygge på/trykke på/banke i gulvet. Han har temmelig nøyaktig to måneder på seg til å slippe taket i bordkanten dersom han skal holde tritt med sin far. Vi registrerer utviklingen med skrekkblandet fryd. Til nå har det holdt å flytte fjernkontroller og verdigjenstander 30 cm over bakken, men nå er plutselig ingenting som ligger på bordet trygt heller.

Personen Jesper Dahle kommer mer og mer til syne. Han blir stadig flinkere til å vise og fortelle oss hva han liker (og ikke liker), og han begynner å bli riktig så sosial av seg. Han har også begynt å danne seg et visst bilde av hvordan ting er og hvordan de skal være – de første seks månedene av livet tok han alt på strak arm. Nå kan han begynne å le hvis lekehunden plutselig befinner seg på toppen av mammas hode – der skal den jo ikke være! Han kan også begynne å le hvis vi andre ler, bare for å være med på leken.

Noe som helt tydelig rystet hans spirende verdensbilde var heliumballongen på Dolly Dimple i Sarpsborg. Da pappa slapp den og den datt oppover! ble Jesper så oppspilt at han begynte å skjelve, og skjelvingen ga seg ikke før han var helt trygg på at ballongen kunne skrives inn i boka som unntaket som bekrefter regelen om tyngdekraften.

Ellers har Jesper vært hos fotografen, og bildene ble riktig fine. Lavoppløsningsutgaver av bildene kan sees på Flickr, og hvis vi har råd, kommer vi til å bestille et «ordentlig bilde» eller to. I mellomtiden har vi hygget oss med iPhoto, bøker er på vei i posten. Til oss, altså.

2 thoughts on “Snart tar han over verden

  1. For en usedvanlig hyggelig nyhet! Nå tenkte jeg først og fremst på kommende lillebror/søster, men det er jo også hyggelig å høre om Jespers utvikling. Jeg får veldig lyst til å komme på besøk. Det begynner å bli litt for lenge siden.
    Vi snakkes!

  2. Moro at det går bra med krabaten, gøy om dere blir med på fjellet så vi får observert gullgutten i noen dager 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.