Alfabetisk 20: All I Want

Jeg hadde hørt om Joni Mitchell i årevis før jeg kjøpte «Blue», og jeg måtte høre på plata i årevis før genialiteten åpenbarte seg for meg. Jeg vet ikke om det var dissonansen mellom mine skyhøye forventninger og det ujålete og nedstrippede lydbildet som møtte meg første gang jeg satte plata i spilleren, men i dag er det helt latterlig å tenke på hvor skeptisk jeg var.

«All I Want» slår an tonen perfekt. Florlett og luftig, men likevel kreativ og avansert. Joni er mykt feminin og presist autoritær på samme tid, en kombinasjon hun er nokså alene om blant sine brødre og søstre fra Laurel Canyon.

Jeg er så glad i dette bildet av Joni, David Crosby og Eric Clapton. Crosby forteller i sin fortreffelige selvbiografi at Clapton var like hypnotisert av Jonis gitarteknikk som han ser ut. I følge samme bok var Crosby også full av ulovlige substanser på den tiden, så hva vet jeg.

Uansett, et magisk øyeblikk i musikkhistorien:

Joni, David og Eric

3 thoughts on “Alfabetisk 20: All I Want

  1. «Blue» er vel kanskje den beste plata i katalogen hennes. «The Hissing of Summer Lawns» kommer hakk i hel da. Og den nye, «Shine», er heller ikke å spøke med!

  2. Jeg hadde også hørt folk lovprise hennes genialitet i årevis, og hørt noen av hennes låter i filmer (Love Actually f.eks.). Jeg bestemte meg en dag for å gå til anskaffelse av noen av hennes plater, i en av mine «ta igjen pensummusikk jeg aldri rakk å få med meg» perioder, og har ikke angret på det. Likevel må jeg innrømme jeg enda ikke har nådd frem til det punktet der jeg genierklærer henne – men hennes musikk modnes sakte, men sikkert, i mitt hjerte :O)

  3. Blue er en fantastisk plate.
    Favorittsporene mine er (ikke så originalt) Little Green og River. Noe med fortellingene i dem, sammen med sofistikert og likevel enkel musikk. Og bruken av Jingle Bells er bare genial!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.