Det er ikke bare prinsesser som sliter med å bytte prosessor

Jesper i setet

Bildet har ingenting med dagens blogginnlegg å gjøre, jeg har bare tatt det med fordi jeg synes alle blogginnlegg fortjener bilder og fordi jeg synes dette bildet fortjener litt oppmerksomhet. Jesper har tydeligvis arvet sin mors «motorsykkel er tøft»-gen, det samme genet som har skylden i at Ingrids garderobe inneholder en lekker, sort singlet med en ørn og et amerikansk flagg på. Den skal tidlig krøkes som god Bandido skal bli.

Til saken: Tittekassa bød på flere småinteressante episoder i aften, mest interessant var det å se prinsessene på TV3 prøve å skifte prosessor i en PC. Produksjonsteamet hadde tydeligvis bestemt seg for at det var forsvarlig å sende uskyldige pikebarn ut i noe som kan være blant en rimelig erfaren PC-teknikers (les: undertegnede) største utfordringer.

Det er nemlig ikke bare prinsesser (merk: jeg bruker uttrykket «prinsesser» i ordets løseste mulige forstand, omtrent som programlederen i serien bruker ordet «dritlekre» om de kvinnelige deltakerne) som sliter med å bytte prosessor. Jeg må innrømme at det mer enn en gang har tatt meg godt over vinnertiden på tre minutter og femti sekunder å skifte en prosessor, fra kassa ligger åpen og klar til POST-skjermen viser alt OK.

For det første: Hva for en idiot er det som har designet klemme-systemene som holder kjøleribben på plass? Nei, stryk det, det er egentlig uvesentlig. Poenget er: for en utrolig idiotisk innretning! Jeg sliter med å se logikken i at den minste, mest sårbare delen i denne festemekanismen, den lille plastikktappen som ryker aller først når man etter ti minutter med blødende fingre og svette i øynene i desperasjon legger litt kraft i dyttinga på stålspenna for å komme noen vei i det hele tatt, er det eneste elementet i operasjonen som sitter festet til hovedkortet, og som derfor medfører behov for bytting av hele kortet om den ryker.

All respekt til prinsessene, spesielt de som ikke klarte det. Dere har min dypeste medfølelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.