Til minne om Frode André Bjørkli

frodeab2

Forrige uke skjedde det utenkelige. Representanter fra eventbyrået Trond & Trond hadde vært på et møte med Brunstad Conference Center, og var på vei tilbake til Oslo i to helikoptre, da det ene helikopteret fikk problemer og styrtet like utenfor havnebassenget i Horten. Tre Trond & Trond-ansatte satt i helikopteret, i tillegg til en pilot fra Midtnorsk Helikopterservice. Alle omkom umiddelbart da helikopteret traff isen.

En av de omkomne var Frode André Bjørkli. Frode var ikke en nær venn av meg, men like fullt en venn jeg satte stor pris på. Han var den typen person man blir veldig glad i etter ti minutter, og som man alltid setter pris på å treffe uansett sammenheng. Minnet om Frodes overstrømmende, smittende glede og omsorg for andre er det jeg sitter igjen med.

I dag minnes vi Frode André Bjørkli, Nikolai Bleness og Beate Tangstrøm Rutledal i Frogner kirke. Vi minnes dem med et storslagent arrangement av den typen de så ofte hadde ansvar for mens de levde, en dugnadskonsert med dyktige artister og musikere som sto dem nær.

Ved innrigg i formiddag føltes det som en hvilken som helst kirkekonsert, men så ble bildene av de omkomne satt fram ved alteret, og alvoret sank inn.

Dette blir hardt, hardere for andre enn meg, men nødvendig for alle. Det at jeg får lov til å spille i dag gjør det mye lettere for meg. Musikk har noe ved seg som ofte kan hjelpe mennesker gjennom sorg, og at jeg får lov til å bidra musikalsk ved en slik anledning, gjør at jeg blir takknemlig for yrket jeg har valgt.

Hvil i fred, Frode.

One thought on “Til minne om Frode André Bjørkli

  1. Flott skrevet ! savner Frode så fryktelig mye.. Du har rett at man kommer seg igjennom sorgen med musikk.
    Verden er så ufattelig urettferdig…
    Hvil i fred Frode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.