Våren er her! Snøen smelter, hundebæsjen titter fram

De siste dagene har det vært godt tøvær (nei, ikke som i «en østfolding som snakker tull», men som i «gode forhold for snø- og issmelting»), og brøytekantene i hagen vår har sunket fra 120 til 20 centimeter. Vi hadde for en gangs skyld en snørik vinter på østlandet – det var vel snarere to-tre snørike uker med påfølgende lave temperaturer på tampen av vinteren som skapte illusjonen av det – og vi østlendinger har brukt mye tid de siste månedene på å klage og krangle over været. Fint å ha noe å finne på.

Helgens tur til Finnmark burde vel strengt tatt ha satt ting litt i perspektiv, men for min del gjorde den ikke det. Det så rett og slett ut som om finnmarkingene tok det hele med fatning. Snøen var dumpet på dertil egnede steder, gatene var brede nok til å takle høye brøytekanter, fortauet ved bygninger med rasfare var klart avmerket, og gamle og unge brukte spark som hovedframkomstmiddel i bygatene. Stryk det; gaten.

Så jeg går fortsatt rundt i halvsvime over snøkaoset i vinter, og jeg er forberedt på å havne lenger inni ørska ettersom smeltingen avdekker alt jeg ikke rakk å gjøre med hagen i fjor høst. Jeg ser med gru fram til opprydding av et par tonn oppussingsavfall dandert med halvsmeltet hunde- og katteavføring.

Nå bytter vi muligens bil i løpet av den neste måneden, så hvis det går i boks, kan jeg jo bare ta min nye 2.0-liter dieseldrevne Toyota og bare kjøre vekk fra alt sammen.

One thought on “Våren er her! Snøen smelter, hundebæsjen titter fram

  1. Jeg kan meddele at Oslo også tømmes for snø, selv om vi fikk litt påfyll her om dagen. Det er likevel fine skiforhold i marka, selv om undertegnede ikke får så mange anledninger til å benytte seg av det.
    Ellers kom jeg i snakk med en bekjent som hadde sett noen flere vintre enn meg selv, og han sa at vi slett ikke hadde noe å klage på. Dette kunne vært en helt normal vinter for en 20-30 år siden. Stikkord: Global oppvarming. (?!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.