Familiære forhold

Anne-Karine, Jesper og MartaPå bildet til venstre prøver min søster Anne-Karine å lære sin datter Marta og sin nevø Jesper en ting eller to om kvintsirkelens mysterier. Jeg har vel ikke helt troa på at noe av det synker inn, men det er vel ikke det som er poenget. Nei, det som er poenget er at det er utrolig trivelig med familie.

Anne-Karine bor med sin mann Brydon og sine døtre Marta (2) og Malin (4 mnd) på Shetland, en naken, liten øy mellom Norge og Skottland med flere sauer enn mennesker, som om Jæren hadde kastet anker og grunnstøtt noen sjømil lenger vest. Det er dyrt vanskelig å komme seg til og fra Shetland, noe som fører til at vi i den norske delen av klanen i perioder ser svært lite til eksil-Dahlene i vesterled.

Derfor er det ekstra koselig når vi alle kan være sammen hos bestemor og bestefar. Det er forresten litt skremmende hvor fort det har blitt naturlig å kalle mine foreldre for bestemor og bestefar. Nåvel.

Jeg har jo nevnt i forbifarten at Jesper skal bli storebror til høsten. Foreløpig termin er satt til 2. september, hvilket betyr at Jesper blir drøye 14 måneder eldre enn sin lillebror eller -søster. Tett på, med andre ord. Jeg har gjort meg noen tanker rundt akkurat det i det siste.

Jeg kan ikke huske noe annet enn å være broren til søstra mi. Jeg hadde bare såvidt nådd marsjfart da hun kom til verden, og det å være den ene halvdelen av et søskenpar kom veldig naturlig. Det føles fortsatt like naturlig når vi treffes for første gang på et års tid, (synkron)replikken sitter like løst, smilet er alltid på lur, de felles assosiasjonene som ligger til grunn for våre verdensbilder hver for oss til daglig, skaper et helt spesielt samspill når vi møtes – en felles klangbunn for tilværelsen som er helt unik for vårt tospann.

Anne-Karine: Jeg er veldig glad i deg! Det er dette jeg ønsker for Jesper og septemberkameraten også.

3 thoughts on “Familiære forhold

  1. Hællæ!
    Kjekt å dumpe innom sida di. Lenge siden nå, så det er godt du jeg kunne oppdatere meg sjøl ved hjelp av bloggen din.
    Håper ellers alt står bra til.

    kR

  2. Hei Lars Erik!

    Utrolig kjekt å lese bloggen din, det er litt kjekt å kunne holde seg litt oppdatert… Jeg ble rett og slett så inspirert at jeg selv har begynt å skrive blogg nå… Håper du og dine har det bra!

    Kathrin

  3. Ja, der var jeg på bloggen og fikk oppdatert meg litt! Jeg kan vel kalles en uregelmessig bloggleser, men jeg gjør det til gangs når jeg først er på og da leser jeg så og si alt : )

    Hittill var et av høydepunktene Niklas politimannstunt (som har vært skjult for meg), men her var det mye velskrevet snacks som også holder en noe høyere etisk standard enn Rikets røst sin satire.

    Jeg ble jo også grepet av de gode ordene om familien her og det minner meg jo på oppveksten ved siden av det harmoniske søskenforholdet som er beskrevet! Godt å høre at idyllen og intuisjonen er inntakt tross noen nautiske mil i mellem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.