Tante Ellen

Ellen Terese Iversen (f. Olsen), 1919 – 2006

Jeg skal ikke gjøre det til noen vane å bruke bloggen min til minneord, men jeg må nevne at vi i går gravla vår kjære tante Ellen. Tante Ellen ble 87 år gammel, og fikk bety mye for mange gjennom et langt og innholdsrikt liv.

Når et så godt og kjært menneske går bort, sitter man igjen med de gode minnene. Sånn som at tante Ellen alltid kalte meg «snobbete» når jeg hadde pyntet meg, som om det var den største hedersbevisningen i boka. Eller at hun, etter fylte 80, innførte det obskure nynorske uttrykket «nyfikent» om mat som smakte nytt og interessant («det var godt med sånn pizza, Lise – nyfikent!»). Alle setninger begynte dessuten med et fast stamme-forspill («å-å-å-å-å-å-å-å var’e jæ sku’ ha sagt, atte…»).

Verden er et fattigere sted uten en så varm og sjarmerende person. Vi savner tante Ellen allerede.

One thought on “Tante Ellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.