Signe vokser

I dag var vi på helsestasjonen og fikk bekreftet at Signe Johanne legger på seg. Hun legger til og med på seg litt mye, i alle fall om vi skal ta helsesøsters utsagn om «morsfløte» på alvor.

Det virker kanskje selvfølgelig at små babyer skal vokse og legge på seg, men vi har vært litt nervøse på Signes vegne, fordi Jesper raste ned i vekt kort tid etter fødselen. Han ble så tynn at vi krymper oss når vi ser bildene – han er bare skinn og ben og omtrent ugjenkjennelig. Morsmelkproduksjonen stoppet plutselig, og Jesper fikk naturlig nok ikke sagt fra at han var sulten. Det gikk ikke mange dagene før han var så slapp at han ikke skrek i det hele tatt, og da var det enda vanskeligere. Da helsesøster kom på hjemmebesøk, ga hun streng beskjed om heftige doser med morsmelkerstatning, og dermed kom Jesper seg sakte men sikkert tilbake i matchvekt.

Derfor har vi som sagt vært litt urolige de siste ukene. Signe er nokså lik Jesper, og siden hun veide mindre enn Jesper ved fødselen, syntes vi vi kunne gjenkjenne enkelte trekk fra bildene vi tok av Jesper da han var på sitt tynneste.

Frykten viste seg altså å være ubegrunnet, da helsesøster kunne bekrefte at Signe har lagt på seg 280 gram den siste uka. Da gjør vi i alle fall det riktig, så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.