On the road again

Pappapermen er over, og jeg er tilbake på jobb. I går kveld var det Soulslave på Smuget, og det var veldig hyggelig, som alltid. En strålende opplagt Fredrik Øye på sax leverte lekre linjer hele kvelden, og Knut Løchsen på brett var som vanlig ustoppelig. Jeg tror Green Earrings varte i 20 minutter i går…

I morgen bærer det til Kristiansand Domkirke med Ole Børud Soul Funk Band (fantastisk), så nå er det virkelig slutt på ferien. Jeg spilte vel flere toner i løpet av ett sett i går enn jeg har gjort på fire uker.

Jeg sier pappaperm, og det er det det er, men likevel er det ikke det det er. Jeg har nemlig ikke lov til å ta ut mine fire uker med «lønnet» permisjon før Ingrids permisjon er over. De første seks ukene etter fødsel er mor lovpålagt å ta ut permisjon, og da må jeg ta ut ferie hvis vi skal være hjemme sammen. Bakvendt som det er, som nybakte tobarnsforelder har vi ikke muligheten til å hjelpe hverandre i den første, mest hektiske perioden, med mindre jeg ofrer fire ferieuker.

Nå har jeg riktignok ikke ferie som vanlige lønnsmottakere, men prinsippet virker merkelig. Det burde være mulig å ta ut permisjon samtidig de første fire ukene etter fødselen.

Men det er en sak for politikerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.