Yrke: Marsipankorrekturleser

marsipan

For å si det som Martin i Heia Tufte, dette hadde jeg aldri trodd at jeg skulle drive med.

Jeg lager jo layout på Høgskolen i Staffeldtsgates nyhetsbrev «Nytt fra høgskolen i Staffeldtsgate», og i det siste nummeret feires nyåpningen av lokalene i Staffeldtsgate behørig over to A4-sider. I samråd med Marit på Høgskolen bestemte jeg meg for at bildet av marsipankaka fra åpningsfesten skulle pryde forsiden – så ble vi brått klar over et problem. På kaka sto det «Høgskolen i Staffedts gate». Nå er det langt fra uvanlig å lese korrektur på et nyhetsbrev, men det er sjelden man korrekturleser en marsipankake. I hvert fall en marsipankake som forlengst er fortært og fordøyd.

Så til verket, orddelingsspøkelset og en manglende bokstav skulle til pers. Resultatet ser du over, ikke verst om jeg får si det selv. Jeg håper ikke noen av nyhetsbrevets lesere kommer til å reagere på å få servert en digitalt manipulert kontitorvare, selv om det i våre dager sikkert også finnes mennesker som er allergiske mot sånt. For å se en montasje av den gamle og den ferdig behandlede kaka, klikk på bildet over.

Jeg gir meg stadig over i møte med moderne teknologi, men jeg har en stor bekymring: Faller denne bildebehandlingsteknologien i de gale hender, kan det fort gå for langt. Kanskje får vi til og med se reklame for mat hvor de digitalt forbedrede matproduktene ser usannsynlig mye lekrere ut enn det man får servert over disk.

Jeg grøsser ved tanken. Folk kan da umulig være så kyniske at de regner med at folk lar seg lure av noe sånt?

Musikk i dag: Fiona Apple: Extraordinary Machine (2005) [iTMS] [ed2k]

4 thoughts on “Yrke: Marsipankorrekturleser

  1. He, he.. Det er utrolig gøy da, når man klarer lå mestre denne digitale fotobehandlingen. Jeg ville definitivt heller spist den nye forbedrede kaka! Men at noen ville gjøre noe slikt i massemediene syns jeg er hårreisende. Presentere et kunstig produkt, f.eks. presentere i en tannkrem-reklame tennene til forbrukeren som hvitere enn de er… Det er jo utopi.

  2. Korrektur på høyeste plan. Hører rykter om at selveste Carola har blitt «strukket» i et forsidebide i et svenskt magasin ved hjelp av Photoshop. Ellers, er «kontitorvare» også en manipulerbar vare?

  3. Hehe, fantastisk. Det neste blir vel at du korrigerer en litt for godt stekt pizza fra sjappa borti gata 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.