Fødselsblogg

Nyfødt Signe

Nå skjer det. I skrivende stund sitter vi på fødeavdeling B3 på Sykehuset Østfold Fredrikstad, og Ingrid er i gang med fødselen. Vannet gikk i 6-tiden i morges, og det var vi relativt lite forberedt på – Ingrid måtte settes i gang ti dager over termin for å få ut Jesper, og denne gang vil ungen ut ti dager før termin på eget initiativ.

Heldigvis hadde jeg allerede ordnet vikar for Playlife-jobben på Smuget i kveld (tusen takk, Stian!), og jeg jobber ikke før på fredag, så timingen var ikke så verst tross alt.

Jeg har selvfølgelig tatt med macen, og jeg skal prøve å skrive noen ord nå og da, slik at vi husker hvordan dagen gikk – ting kan gå litt fort under topplokket her på føden.

11:12 – For en halvtimes tid siden fikk Ingrid en seng på fødestue nr. 345, og nå har hun fått sensorer på magen som måler barnets puls og sammentrekninger i livmoren, sånn at vi får se intensiteten og varigheten på riene. Akkurat nå er det ca. to og et halvt minutt mellom riene, og alt ser bra ut med barnet.

11:18 – Nå tar jordmor av sensorene, kurvene ser såpass bra ut at vi kan ta det på gefühlen en liten stund. Nå skal vi se om det har åpnet seg noe. Det hadde jo vært en fordel. (Når jeg sier «vi», mener jeg selvfølgelig jordmor. Jeg skal ikke påberope meg noen slags ekspertise på det… erm… området.)

11:30 – Hodet er festet, alt er klart, åpningen er 4 centimeter. Blir jeg fortalt. Jespers hode festet seg aldri helt, så det var godt å høre at alt er på stell.

11:42 – Ingrids blodtrykk ser bra ut også, og nå skal jeg snart få være alene på fødestua en liten stund. Det er vel det jeg trenger å skrive om den saken. Jeg tar meg i å fundere litt på hvordan dagen skal bli, forrige gang tok fødselen overraskende vendinger. Det ser foreløpig ikke ut til at det ender med keisersnitt i dag, men det trodde vi jo ikke i fjor heller.

12:50 – Nå har jeg akkurat vært nede i kantina en liten tur og hamstra proviant, det kommer nok godt med utover dagen. En liten oppdateringstelefon til Mormor og Bestemor, så bærer det tilbake.

15:07 – Full åpning, tøffe rier – for sent med epidural. Riene har avtatt litt de siste minuttene, mulig vi må til med noe forsterkende. Det begynner å spisse seg til.

16:14 – Intenst, babyen vil ikke snu seg den lille siste biten. Ingrid prøver forskjellige stillinger, alt er like vondt. Drøyer det veldig mye lenger, får vi en lege til å komme og vurdere situasjonen.

16:57 – Nå begynner det å nærme seg. Vakthavende lege er inne og hjelper til med pressingen. Rieforsterkende er på full gass, og Ingrid er klar for å bli ferdig. Jeg har sett hodet.

17:04 – Millimeter for millimeter flytter hodet seg nedover og utover. Ingrid holder ut og kjemper som en gærning.

17:15 – Nå er det alvor. Ingrid og babyen jobber knallhardt, og klipping vurderes.

17:18 – Det ble ei jente!

17:38 – Jenta har fått farge, og ligger trygt og godt hos moren sin. Hun er hårete på skuldrene og ørene, sånn som Jesper var, og hun har en kledelig topp på hodet etter at det var litt trangt der en liten stund.

18:27 – Første forsøk på venstre pupp og telefoner til besteforeldre.

For en dag! Signe Johanne Dahle er født!

4 thoughts on “Fødselsblogg

  1. Gratulerer!

    Vel, er fem timer og en bra fotballkamp siden jeg faktisk sa det til deg, men nå er det svart på hvitt!

  2. Wow!! Gratulerer med dagen!!! Strålende nyheter!!! Det er første gang jeg har lest en fødselsblogg, en spennende opplevelse… Hils Signes mor så masse og kos dere med den nyfødte!!

  3. leste historien til kjæresten din inne på bim og måtte bare sjekke ut denne linken også…gratulerer så mye til dere begge to…for et nyydelig bilde av den lille jenta…

    venter selv en jente om tre ukers tid…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.