Michael Ruff i… Oslo, denne gangen

Forrige gang Michael Ruff var i Sverige, snakket jeg med turnémanageren Niels Estrup, og han kunne fortelle at “Norge er for dystert for artister som Michael Ruff – de liker bare blues og death metal”.

Noen må tydeligvis ha overbevist han om at det finnes folk i Norge likevel, for første stopp i Skandinavia blir Belleville i Oslo søndag 15. oktober. Løp og kjøp!

Jeg lurer fortsatt på å dra til Göteborg den 21., etter siste telling har jeg fortsatt fire ledige plasser i bilen.

9 thoughts on “Michael Ruff i… Oslo, denne gangen

 1. Michael Ruff ? Da tenker jeg jazz. Er jeg helt på jordet nå ?
  Også kom han med en plate med skikkelig rolige og pyntelige låter i sommer ?
  Der er det ikke noe rock`n roll, liksom ? 🙂

 2. Dette blir en kjempe fest! Det er riktig nok 22. okt. Men for en fest!!!! Gleder meg allerede!

 3. Lise: Du er ikke helt på bærtur.

  Michael Ruff har vært mer vellykket som låtskriver og bandleder (for bl.a. Rickie Lee Jones og Chaka Khan) enn som soloartist. Han skriver halvjazza, kommersielle poplåter og synger dem med en smånaivistisk, men sofistikert stemme. Dessuten er han en villmann på piano.

  Med tanke på din hang til bøse Texas-cowboyer, er det mulig han er litt i glætteste laget for deg 😛

  Jeg sender gjerne over en mp3 eller to hvis du vil ta sjansen 🙂

 4. Ha, ha…bøse Texas-cowboyer, ja 🙂
  Jeg er sikker på at Steve Earle synes Michael Ruff er en glætt pyse.

  Jeg gikk inn og hørte på noen av låtene til denne fyren din på iTunes nå (får riktignok bare høre 30 sekunder av hver sang før jeg blir bedt om å køpe, og det var ingen av sporene som det fristet å gi 8 spenn for, men nå ble det jo veldig tilfeldig hvilke låter jeg hørte på, og jeg synes det kanskje var litt søvndyssende)
  Jeg skal selvsagt lytte med nye og ukritiske ører, dersom du sender meg favoritt Ruff-låten din !

  Spiller du mange instrumenter, forresten ?

 5. Søvndyssende kan nok stemme, spesielt siden den ene av de tre platene som er tilgjengelige på iTunes heter «Lovesongs & Lullabies». De beste Ruff-platene er dessverre nærmest umulige å finne, de tre på iTunes hører ikke med blant dem.

  De beste platene er «Michael Ruff Band», «Speaking In Melodies» og «Once In a Lifetime», jeg har sendt deg en mail med link til noen av låtene.

  Akkurat nå spiller jeg ingen instrumenter. Når jeg er på jobb, pleier jeg enten å spille bass eller synge. Mest bass. Ellers kan jeg klunke litt på piano og spille litt gitar. Og, med pistol mot tinningen i en nødsituasjon, trommer.

 6. Ha, ha, ha…Jeg sitter og ler høyt ! Ser nemlig levende for meg en situasjon hvor du sitter med en pistol mot tinningen, og en skummel mann ber deg «spille trommer, eller DØØØØ»

  Jeg vil så gjerne bli flink til å spille gitar. Jeg synger en del, men gitarspillingen henger liksom ikke helt med…
  Du kjenner ingen som holder gode gitarkurs, vel ?

 7. Når det gjelder Ruff-skiver, skal man ikke kimse av Live At My Place heller…lyden er jo krise, men den har noen perler… Missing Child Song, f.eks!

 8. Det er få ting som gjør så godt som å kose seg med Michael Ruff Band plata mi. Den er riktignok importert på lyssky vis fra en av mine venner som hadde en kopi av en kopi eller noe slikt. Men hva gjør man vel ikke for å høre «Come together» og «watching like angels»? : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.